TEXTBRIDGE | Irodalmi Ügynökség
Keszeg Ágnes

keszeg

A kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem ruhatervezés szakán végeztem 2006-ban, ugyanitt folytattam mesteri tanulmányaimat is.

Még egyetemista voltam, amikor szinte egy évig gyerekruhákat terveztem egy cégnél. Akkor vált igazán nyilvánvalóvá (ami az egyetemi évek alatt is látszani kezdett), hogy jobban érdekel a ruhák rajza, mint a szabásvonala.

Jelenleg szabadúszó vagyok. A Cerkabella kiadóval, a kolozsvári Koinónia kiadóval, a bukaresti Nemirával, az Art-, Paralela 45 kiadóval, az Erdélyi Híradóval dolgozom.

Gyermekkönyvek illusztrálása mellett együttműködöm különböző lapokkal is: az Elle, Elle mariage, magyar InStyle divatmagazinokkal, a Nők Lapja, Psychologies női magazinokkal, a Napsugár, Cimbora, Szivárvány gyermeklapokkal.

Divatbabákat is készítek, hogy gyakoroljam a szabás-varrást, gyöngyfűzést. A babák akkorák élőben, mint a rajzlapon a lányok, én úgy mondom, hogy a divatrajzaim 3d-s változatai ők.  

A Textbridge Irodalmi Ügynökség által képviselt munkák

Illusztrációk Axel Hambraeus AZ ELSŐ; KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK LEGENDÁJA kötethez. Megjelent a Koinónia Kiadónál magyar nyelven (Kolozsvár, 2010) és a Cartea Copiilor kiadónál román nyelven (Bukarest, 2010).