TEXTBRIDGE | Irodalmi Ügynökség
Ferenczy Noémi

ferenczy

A kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen, magyar-német szakon végeztem. Egyetemi éveim alatt főleg kritikákat és gyermekverseket publikáltam. Jelenleg a székesfehérvári ciszterci rendi gimnáziumban tanítok magyart és németet, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytattam további szakirányú tanulmányokat.

Diákkorrom óta színpadi rendezéssel foglalkozom, így a munkám és egyik szenvedélyem szerencsésen összetalálkozott a diákszínpadon, ahonnan már tanítványaim sokasága vitte magával a közös alkotás és az ebből fakadó öröm élményét. A másik diákkori szenvedélyem, az írás is elkísért: első verseimet legidősebb gyermekünknek, első drámáimat a diákjaimnak írtam. Inspirál az a csodálatos és minden életben megnyilvánuló egyediség és összetettség, amely körülvesz nap mint nap…

A Textbridge Irodalmi Ügynökség által képviselt munkák
  • Axel Hambraeus AZ ELSŐ; KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK LEGENDÁJA című meséjének színpadi adaptációja. (Koinónia Kiadó, 2010)
  • VÍZ, KERESZT, TŰZ (Történetek a korai kereszténység mártírjairól fiataloknak)
  • SEM KŐ;, SEM HABARCS (Színmű Assisi Szent Ferencről - két felvonásban) A székesfehérvári ciszterci rendi gimnázium diákjaival megrendezett előadás bemutatásra került Székesfehérváron (ötször), Budapesten, Tatán, Egerben, Miskolcon.
  • CARITAS ET AMOR (Színmű Árpádházi Szent Erzsébetről - két felvonásban)